Ürünler

Nfpa 20 ve ts en 12845 nedir

NFPA 20 NEDİR

NFPA ( National Fire Protection Associaton), firmamızın da üye olduğu Amerika Ulusal Yangından Korunma Kurumu’dur. Amerika’da uygulanması zorunlu olan yangın ile mücadele sistemlerine ait standartlarını belirleyen kurum olup bu konuda ki en önemli kaynakları yayınlamaktadır. Bu nedenle ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da NFPA, yangın ile mücadele sistemlerinde NFPA kriterleri dikkate alınır. NFPA yanında aşağıda yer alan kurumlar yangın ile mücadele sistemleri için belirli standart ve kuralları belirler.

NFPA 20 (Standart for the Installation of Centrifugal Fire Pumps), NFPA’ in yangın pompaları ile ilgili standardı olup; yangın pompaları ve pompa gruplarının, motor kumanda sistemlerinin ve kullanılması gereken yan elemanların özelliklerini, performanslarını ve montaj kurallarını belirleyen standarttır.

TS EN 12845 NEDİR?

TS EN 12845, Avrupa Birliği Standartlar Komitesinde hazırlanan EN 12845 standardının olduğu gibi ülkemizde kabul edilmesi ile oluşmuş, “ Sabit Yangın Söndürme Sistemleri – Otomatik Sprinkler Sistemleri – Tasarım, Montaj ve Bakım ” başlığı altında geçen standarttır. TS EN 12845 standardının 10. maddesi pompalar ile ilgili bilgi vermektedir. TS EN 12845, NFPA 20 ile karşılaştırıldığında pompa kapasitesi ile ilgili temel özelliklerin ikisinde de yer aldığını, ancak NFPA 20 gerek kapsam gerekse pompa çeşitliliği bakımından çok daha geniş ve ayrıntılı bilginin içerdiğini belirtebiliriz.